1. Prva stran
  2. Dokumentacija
  3. Administratorska navodila
  4. Pregled
  5. EBA DMS moduli

EBA DMS moduli

EBA vsebuje več namestitvenih paketov – modulov. Nekateri od teh modulov se namestijo na strežnik, nekateri na delovne postaje, nekateri na oba tipa računalnikov. 

EBA DMS klient je uporabniški del programa – grafični vmesnik, ki se namesti na strežnik in na delovne postaje, saj ga potrebujejo vsi, ki delajo z e-dokumenti. Pomembno je, da je na vseh računalnikih v rabi ista verzija klienta.

EBA DMS aplikacijski servisi (angleško: Application Services) je strežniški del programa, ki skrbi za avtomatizacijo določenih opravil, kot je izvajanje akcije pošlji / prejmi, periodični uvoz in izvoz podatkov v obliki izmenjevalnih datotek, ki se lahko uporabljajo z zalednimi sistemi, prav tako pa skrbi tudi za obveščanje. Namesti se samo na strežnik. V namestitvenem paketu sta tudi programa za nastavljanje in spremljanje statusa, EBA Services Control Center in EBA Services Monitor.

EBA tiskalnik  (EBA printer) je programska oprema – virtualni tiskalnik, ki je na računalniku viden kot vsak drug tiskalnik. EBA tiskalnik omogoča, da dokumenta ni potrebno tiskati in nato skenirati, da bi se prenesel v EBA DMS sistem.  EBA tiskalnik natisnjen dokument preusmeri direktno v EBA DMS, kjer se ustvari e-dokument, ki se ga obravnava in obdeluje kot vsak drug dokument.

Programska oprema EBA se namešča s standardnim Windows namestitvenim čarovnikom. Namestitveni sistem je Nullsoft, datoteka pa tipa exe. Namestitveni čarovnik poskrbi za vse potrebno – nastavi ustrezno bližnjica na namizju, registrira COM vmesnik, prek katerega drugi programi komunicirajo z EBA in v namestitveno mapo namesti vse potrebne datoteke. Namestitev je potrebno opraviti kot Windows administrator.

Namestitveni program sprejema tudi argumente – parametre. Za seznam podprtih parametrov in njihovimi opisi prikličete na ekran tako, da namestitveno exe datoteko iz konzole zaženete s parametrom /h.

S pomočjo teh argumentov je možno pripraviti namestitvene skripte za lažje nameščanje. Namestitev je vseeno potrebno zagnati kot Windows administrator. 

Posodabljanje verzij EBE lahko izvajate ročno ali uporabljate orodje za samodejno izvajanje posodobitev preko samodejnega vmesnika. Posodobitev poteka na enak način kot namestitev. Namestitveni program sam preveri, katere datoteke so novejše in jih je potrebno posodobiti.

Kako vam lahko pomagamo?