1. Prva stran
  2. Dokumentacija
  3. Uporabniška navodila
  4. Pisarna

Pisarna

Vsak uporabnik v sistemu EBA DMS ima svojo pisarno. Gre za replikacijo fizičnega namizja, na katerem so uporabniki prejemali papirne dokumente v obdelavo – zdaj v pisarni prejemajo elektronske dokumente

Pisarna sistema EBA DMS si prizadeva za načelo “čiste pisarne” – vsak uporabnik mora poskrbeti, da je njegova/njena pisarna redno “čista” – da čim prej obdela svoje dokumente in jih posreduje v nadaljnjo obdelavo ali arhiv. Uporabnik si zato prizadeva, da bi bila pisarna čim bolj prazna.

Ko uporabnik posreduje dokument, dokument zapusti njegovo pisarno – dokument ni več v uporabnikovi pisarni.
Vendar lahko do tega dokumenta kadar koli pozneje še vedno dostopate tako, da ga poiščete v razdelku “Iskanje” – nahaja se na skrajni levi strani okna programa, v funkcijski vrstici ali z izbiro pogleda “Vse živo z dostopom” na spustnem seznamu na dnu funkcijske vrstice.

Neodprti dokumenti so prikazani v črni barvi in so odebeljeni. Tudi mape v pisarni so odebeljene, če vsebujejo neprebrane dokumente, poleg njih pa je zapisano število neprebranih dokumentov. Ko uporabnik posreduje dokument in ga dobi nazaj, je ta ponovno označen kot neprebran.

Dokumenti, ki jih je treba prevzeti, so sivo obarvani. Takšni dokumenti so v pisarni in so vidni v vseh pisarnah uporabnikov, dodeljenih temu delovnemu mestu. Takšen dokument mora najprej prevzeti eden od uporabnikov, nato se dokument premakne v pisarno uporabnika, ki ga je prevzel, in izgine iz drugih pisarn. Dokument je mogoče obdelati šele po prevzemu.
Uporabniki v svoji pisarni lahko preklapljajo med različnimi pogledi z izbiro s spustnega seznama na dnu funkcijske vrstice.

Uporabniki lahko do dokumentov dostopajo v svoji pisarni:

  • ki so dejansko v njihovi pisarni,
  • tiste, ki so bili označeni z zaznamki in so v pisarni drugega uporabnika,,
  • do katerih imajo dostop,
  • v mapi prejetih dokumentov.
Slika 1: Preklapljanje med prikazi dokumentov.

Skrbnik sistema EBA DMS lahko med pisarnami uporabnikov preklaplja tudi s spustnim seznamom v vrstici s funkcijami.

Kako vam lahko pomagamo?