1. Prva stran
 2. Dokumentacija
 3. Administratorska navodila
 4. Vzdrževanje sistema
 5. Upravljanje zasedenosti prostora

Upravljanje zasedenosti prostora

Na strežnikih, na katerih je nameščen sistem EBA DMS, morate opazovati porabljen prostor na disku v dveh segmentih: baza podatkov in dnevniške datoteke.

1. Upravljanje velikosti podatkovne baze

Ker sistem EBA DMS shranjuje vse dokumente, priloge dokumentov, skriptne projekte, vtičnike za izmenjavo in nastavitve v podatkovni zbirki, se lahko ta sčasoma poveča in jo je težko vzdrževati.

Za ohranjanje optimalne velikosti podatkovne zbirke predlagamo naslednje korake:

 • redno posodabljajte programsko opremo in skripte EBA DMS – novejše različice lahko vsebujejo več optimizacij za dokumente, shranjene v zbirki podatkov, in druge izboljšave
 • Izvajajte redna vzdrževalna opravila podatkovne zbirke v strežniku SQL: čiščenje, vakuumiranje, indeksiranje itd.
 • Razmislite o razdelitvi glavne podatkovne zbirke na več podatkovnih zbirk – glejte članek Arhivske podatkovne zbirke.

2. Upravljajte velikost dnevniških datotek

Vsak proces EBA aplikacijskih servisov zapiše vsa obdelana opravila v dnevniško datoteko. Če hranite več dnevniških datotek z nastavljeno ravnjo odpravljanja napak, lahko zavzamejo preveliko količino prostora na disku. S skrajšanjem časa hranjenja dnevniških datotek in spreminjanjem ravni dnevniških datotek lahko zmanjšate velikost, ki se zavzame v datotečnem sistemu.

Druga situacija, ki lahko povzroči preveliko število dnevniških datotek, so nepotrebno zagnani servisi – na primer servis exchange, če dokumentov ne izmenjujemo prek protokola AS2. Upoštevajte, katere servise je treba zagnati, druge pa izklopiti ali celo onemogočiti.

Dnevniki se shranijo v mapo ebatraffic. Privzeta pot je C:\ebatraffic. Raziščite datoteke na lokaciji, da odkrijete morebitne pretirano velike dnevniške datoteke.

Kljub vsemu je priporočljivo, da je za mapo ebatraffic za zapisovanje dnevniških datotek in drugih podatkov na voljo vsaj 10 GB prostega prostora.

Sledijo predlogi o ohranjanju dnevniških datotek v minimalni velikosti:

 • očistite stare in nepotrebne dnevniške datoteke v mapi ebatraffic. Predlagani dnevi za shranjevanje dnevniških datotek so 3.
 • Nastavite možnost “keep log files” na najmanjšo vrednost. Če se pojavi težava, lahko preprosto ustvarite novo dnevniško datoteko, saj se nova dnevniška datoteka ustvari ob vsakem zagonu servisa EBA.
 • Nastavite raven dnevniških datotek na “release”. Nastavitev ravni dnevniške datoteke je shranjena v datoteki ebaautomation.ini. Spremenite raven dnevnika in ponovno zaženite storitve aplikacije. Če se pojavi težava, morate raven dnevnika vrniti na sprostitev in ponovno vzpostaviti težavo.
 • Prepričajte se, da se nepotrebni servisi ne zaženejo.

Kako vam lahko pomagamo?