1. Prva stran
  2. Dokumentacija
  3. Administratorska navodila
  4. Izmenjava dokumentov
  5. Pravila prejemanja in pošiljanja

Pravila prejemanja in pošiljanja

Pravila za prejem in pošiljanje elektronskih dokumentov kreirate v meniju Administracija>Izmenjava>Pravila prejemanja/pošiljanja.

Pravilo za prejem pošte kreirate z gumbom DodajSkozi postopek kreiranja pravila vas vodi čarovnik za pravilo. 

Najprej morate izbrati protokol, po katerem želite pošiljati in/ali prejemati dokumente.

Pravilo lahko naredite splošno, za vse partnerje in za vse tipe dokumentov – v tem primeru bodo dokumenti ostali v skenirnici (ali pisarni za izhodne dokumente) in jim bo potrebno ročno dodeliti tip ter partnerja, oziroma v primeru izhodnih dokumentov, boste morali te dokumente ročno poslati.

Če pa želite zadevo čimbolj zavtomatizirati, pa kje potrebmo čim bolj definirati pravila s parametri za posamezen protokol.

Pri multicompany postavitvi je potrebno izbrati tudi lastnika podatkov – podjetje s katerega se pošilja oz. na katerega se prejema dokumente.

Spodaj smo navedli najbolj pogoste protokole in nastavitve pravil pošiljanja ter prejemanja za vsak posamezen protokol.

Če bo pravilo veljajo za vse partnerje, potem  označite “nepoznan partner”. To pomeni, da se ne bo preverjalo, kdo je pošiljatelj dokumenta in bo tega potrebno ročno definirati v skenirnici.

V primeru, da imate več podjetij na eni bazi, morate za vsakega lastnika (prejemnika) naresti svoje pravilo. Podatki o partnerju in lastniku (za več podjetij) so obvezni, sicer ne morete nadaljevati s kreiranjem pravila.

Članki

Kako vam lahko pomagamo?