1. Prva stran
  2. Dokumentacija
  3. Administratorska navodila
  4. Priprava okolja za uporabo EBA DMS
  5. Registracija podjetja in prva prijava

Registracija podjetja in prva prijava

Če želite imeti več podjetji v EBA DMS v ločenih bazah podatkov, morate opisani postopek ponoviti za vsako podjetje posebej.

Povzetek postopka:

  • Registracija podjetja v agencijo EBA
  • Prva prijava podjetja v agencijo EBA

Registracija podjetja v agencijo EBA 

Pogoj za izvedbo registracije je, da že imate pridobljene kvalificirane digitalne certifikate ali testne, ki vam jih izda podjetje EBA d.o.o. 

Preden začnete uporabljati EBA DMS, morate najprej opraviti registracijo podjetja v agencijo za e-poslovanje EBA.  Registracijo naj izvede oseba v podjetju, ki lahko podpiše vlogo za vstop vaše organizacije v agencijo EBA.

Na računalniku, kjer boste izvajali registracijo mora biti nameščen tudi certifikat osebe, ki bo izvedla registracijo. Oseba, ki bo izvedla registracijo v sistemu EBA DMS dobi status uporabnika vrhovni upravitelj

V primeru, da ste registracijo podjetja že izvršili, sedaj pa želite dodati še eno podjetje, morate naprej dodati novo bazo, če podjetje uporablja svojo bazo.  Nastavljanje več baz je potrebno samo, kadar vaše podjetje opravlja posle za več podjetij. Če gre za več podjetij, ki uporabljajo isto EBA bazo, dodajanje baze ni potrebno. 

Kliknite na ikono EBA na namizju in v prijavnem oknu kliknite na povezavo “Registracija podjetja”

Slika 1: Registracija podjetja

Pojavi se obrazec za registracijo podjetja. Uvoziti morate certifikat Vrhovnega upravitelja iz mape, kamor ste certifikat shranili.

Če certifikata ne morete uvoziti in javi napako pri uvozu, posodobite bazo.

Ko izberete ustrezni certifikat, vas bo program vprašal za določitev gesla za ta certifikat.
Geslo si shranite na varno mesto, saj bo brez njega potrebno pridobiti nov certifikat.

Po končanem uvozu izberite certifikat iz padajočega seznama nad vlogo v delu okna, kjer piše Izbrani certifikat, s katerim boste podpisali vlogo za registracijo podjetja. Če certifikata v seznamu ni, kliknite na gumb “Osveži seznam certifikatov”.

Program tudi pokaže do kdaj so posamezni certifikati veljavni. Neveljavni, oz. pretečeni so obarvani rdeče.

Slika 2: Seznam certifikatov

V vlogi pravilno izpolnite vse zahtevane podatke, ti so označeni z zvezdico*.

Pomembno je, da vnesete pravilno elektronsko pošto, saj vas bo agencija EBA o različnih stvareh obveščala na ta naslov.

Ko ste vlogo pravilno izpolnili,  jo elektronsko podpišite. Vloge ne morete podpisati, če niste vnesli vseh obveznih polj in označili izbire Sprejmem splošne pogoje pod napisanimi Splošnimi pogoji.

Vlogo podpišete z gumbom  Podpiši. Sistem vas povpraša po geslu, ki ste ga določili ob uvozu certifikata. Podpisano vlogo morate samo še poslati s pritiskom na gumb Pošlji.

Agencija na prejeti vlogi preveri pravilnost podatkov in jo nato odobri. To ponavadi traja 10-20 minut. Ko je vloga uspešno odobrena, po elektronski pošti prejmete obvestilo o uspešni odobritvi vloge. Naslednji korak je prva prijava.

Prva prijava podjetja v agencijo EBA 

Prva prijava pomeni, da boste vzpostavili oz. inicializirali sistem EBA v vašem podjetju. Pri prvi prijava  vas skozi  inicializacijo sistema EBA v vašem podjetju vodi čarovnik.

Prvo prijavo mora izvesti ista oseba, ki je izvedla registracijo podjetja v agencijo EBA. Prvo prijavo pričnete tako, da na začetni ekranski maski programa kliknete Prva prijava.

POMEMBNO: Prve prijave ne morete izvesti, dokler vloga za registracijo podjetja ni potrjena s strani agencije EBA. Če ste registrirali podjetje in čakate na potrditev več kot par ur, nam to sporočite po e-pošti.

Kako vam lahko pomagamo?